Cântar auto FLAT îngropat

Beneficiar: SC Forestar / Rigbiomass – Tarcău, Neamț.

Forestar este una din firmele mari de prelucrare a lemnului din jud. Neamt. Parte a grupului Romanel, este al 2-lea producator de lemn alb si lemn de fag din Romania. Si-a continuat dezvoltarea printr-o investitie in energie verde, centrala electrica pe biomasa.
Astfel a fost necesar ca pentru cantarirea masei lemnoase sa se instaleze 2 cantare auto, tip FLAT, ingropate (platforma asezata la nivelul solului), cantare la care nu sunt necesare rampe de acces.

1. Depozitul de bușteni de pe malul Bistriței.

Cantarul a fost instalat la intrarea in depozit, langa podul peste raul Bistrita. Pentru o utilizare optima a spatiului, s-a optat pentru acces pe cantar dintr-o singura directie. Toate masinile care intra in depozit sunt cantarite.
Cantarul este de 18m, configurat dubla diviziune 60t si 80t, cu diviziunea d 20kg pentru cantariri pana la 60t, respectiv 50kg pentru cantarire intre 60t si 80t. Acesta foloseste un indicator de greutate Sartorius X3 precum si celule si cutie de jonctiune ale aceluiasi producator german.

2. Centrala electrică pe biomasă.

Cantarul a fost instalat in curtea fabricii, chiar langa centrala electrica. Toate deseurile de lemn folosite ca si combustibil sunt cantarite. Varianta de cantar asezat la nivelul soului a fost si aici preferata, pentru optimizarea spatiului.
Aceeasi dimensiune de cantar 18m, 60/80t. Pentru evacuarea apelor pluviale, s-a facut un racord de la cuva cantarului la canalizare.
Si in acest caz au fost folosite echipamente de fabricatie germana, producatorul Sartorius dovedindu-si fiabilitatea si calitatea in cele peste 1000 de sisteme realizate la nivel national.