Cantare feroviare modernizate

Cantare feroviare modernizate

Cantarele feroviare produse de Balanta Sibiu, dar si cantarele electronice produse mult mai recent, au fost supuse unor operatiuni de modernizare. Proprietarii au decis acest lucru pentru reducerea costurilor generate de achizitia unor cantare CF complet noi, mai scumpe si cu durata de instalare ceva mai lunga. .

Modernizarea presupune eliminarea sistemului de parghii, cutite si pernite ale vechilor cantare, si amplasarea, sub grinzile de rezistenta, a celulelor de sarcina Sartorius cu kituri originale de montaj precum si implementarea unui sistem propriu de limitare a deplasarilor in plan orizontal. Chiar si in cazul modernizarilor de cantare electronice recent fabricate, vechile platforme au fost singurele pastrate.

Cantarele feroviare modernizate rezultate, in mod evident, sunt un compromis intre calitatea unui sistem complet nou si a unui pret mult diminuat. Economia realizata este importanta, iar calitatea este una acceptabila. Proiectele noastre in acest sens au vizat modificarea unor cantare recent construite, deteriorate din cauza problemelor legate de lipsa unei fundatii adecvate, dar mai ales de utilizarea unor celule de sarcina de incovoiere, foarte putin fiabile.

Cele mai multe proiecte au fost bazate insa pe modelul produs de Balanta Sibiu: 7+10 sau 10+10m.

Pentru acest model s-a modificat fundatia. Au fost montate echipamente electronice Sartorius, kituri de montaj originale si limitatoare profesionale impotriva deplasarilor orizontale.

Este ilustrat un exemplu de modernizare a doua cantare feroviare la locatia Mittal Steel Hunedoara.

S-a reusit reconditionarea unor platforme aflate la limita de degradare. Cantarele feroviare sunt si acum in functiune, dupa peste 10 ani de la operatia de modernizare (vezi foto)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA