Detectoare de metale industriale

Detectoare de metale industriale

Detectia contaminantilor in produsul final a devenit o obligatie pentru toti producatorii, indiferent de natura industriei in care activeaza. Astfel, produsul care ajunge la consumatorul final trebuie sa fie unul de o calitate mentionata, orice neconcordanta putand duce la pierderi atat de imagine, dar si financiare pentru producator. In scopul prevenirii unor astfel de probleme, detectoarele de metale au devenit un echipament obisnuit in cadrul oricarei linii de productie.

De ce am achizitiona detectoare de metale industriale pentru linia noastra de productie?

– ofera garantia unui produs fara contaminanti metalici periculosi pentru consumatorul final

– nu afecteaza produsul in nici un mod

– nu foloseste tehnologii daunatoare pentru operatori

– nu necesita spatiu foarte mare de instalare sau conditii speciale

– se configureaza usor in funtie de produsul inspectat

Exista doua tipuri de detectoare de metale industriale:

detectoare de metale cu tehnologie de inalte frecventa (LF). Acestea sunt cele mai utilizate avand avantajul detectarii oricarui tip de metal. Tehnologia folosita este relativ simpla constand intr-un „transmiter” care genereaza un camp electromagnetic. „Forma” acestuia este alterata de un contaminant metalic, schimbare observata de un „receiver” care compara rezultatele. Astfel, orice tip de metal este identificat relativ facil.

– detectoare de metale magnetice. Avantajul acestui tip de detector este dat de modul de inspectie care permite analiza contaminatilor metalici ferosi in ambalaje cu continut de aluminiu. Acest lucru duce insa la ignorarea contaminantilor neferosi (nemagnetizabili).

Detectoarele de metale industriale pot avea propriul sistem de transport sau pot fi integrate in linia de productie a clientului. In cazul al doilea, anumite precautii trebuie luate pentru a evita o functionare necorespunzatoare a detectorului. Astfel, acesta trebuie sa aiba o zona libera de metal, sa fie relativ ferit de vibratiile echipamentelor din zona si, de asemenea, sa i se ofere alimentare separata, motoare de mari puteri sau alte echipamente energofage putand sa afecteze acuratetea acestui echipament.

In scopul preintampinarii acestor probleme, compania Philro Industrial va sta la dispozitie cu cele mai noi produse, sugestii. Va invitam, de asemenea, sa vizitati site-ul nostru de detectoare de metale industriale!

detector de metale vistus

Detectoare de metale industriale