Control cu raze X – fabrică de mezeluri

Cea mai mare fabrică de mezeluri din România își achiziționează sistem de control cu raze X!

Orice fabrica, mai ales in domeniul industriei alimentare, are propriile sisteme de prevenire a contaminarii produsului final. Insa, de la materia bruta si pana la produsul care ajunge in farfuriile noastre exista multe situatii in care atentia nu este suficienta pentru a evita compromiterea acestuia. In cazul special al unei fabrici de mezeluri, procesul de productie prezinta o salba de mijloace de protectie precum detectoare de metale pentru contaminanti metalici sau site pentru impiedicarea elementelor solide (oase sau alte tipuri de contaminanti).

Cu toate acestea, inainte de a ajunge in vitrinele magazinelor, mezelurile pot fi contaminate in momentul in care sunt ambalate, clipsate, vidate sau chiar in mod voit (rau intentionat). In aceste conditii mijloacele de verificare clasice nu se pot aplica:

  • detectorul de metale nu poate sa ignore clipsurile (de obicei din aluminiu);
  • sitele nu au aplicabilitate;
  • examinarea vizuala este ineficienta si consumatoare de timp.

In astfel de situatii singura solutie este un detector cu raze X. Cu un soft inteligent care poate fi invatat ce anume sa caute in produs, detectoarele cu raze X sunt raspunsul oricarei provocari in acest domeniu. Fara a avea vreun material radioactiv in componenta si fara a iradia in vreun fel produsele inspectate, acest echipament reuseste sa gaseasca, la propriu, acul in carul cu fan. Dar detectarea contaminantilor metalici nu este singura calitate a unei masini cu raze X. Ea poate detecta orice contaminanti solizi (sticla, piatra, oase, plastic dur) si poate chiar sa descopere neuniformitati in structura unui produs sau portiuni din produs fara continut.

In cazul specific al fabricii de mezeluri, dupa ambalare si clipsare, mezelurile sunt puse intrun container de mici dimensiuni si examinate in detectorul cu raze X in regim bulk, fara a fi nevoie de examinarea individuala a fiecarui produs. Astfel, intregul proces de verificare devine mult mai eficient si rapid.

Pentru mai multe detalii referitoare la gama de echipamente cu raze X, vizitati www.razex.ro sau accesati pagina de contact!