Elevatoare cu bene Lambton

elevatoare cu bene Lambton

Elevatoarele cu bene marca Lambton sunt sisteme cu ajutorul carora se realizeaza transportul in plan vertical al cerealelor. Elevatoarele sunt de tip inchis si prezinta eficienta si siguranta sporita in exploatare.

Un elevator cu bene este compus din trei sectiuni principale: ansamblul cap de elevator, sectiunea centrala standard si ansamblul de la baza elevatorului. Elevatoarele cu bene Lambton sunt proiectate si produse pe masini CNC de ultima generatie.

Capul elevatorului cu bena Lambton este construit din tabla galvanizata de 10 mm grosime, iar linia de cap curba a acestuia este confectionata din UHMV (polietilena speciala de inalta densitate). Linia de cap curba are un acces facil si permite inlocuirea usoara. Este prevazut cu lagare de alunecare principale si rezistente, ce beneficiaza de posibilitatea unor reglaje orizontale si verticale.
Lagarul capului de tambur poate fi inlocuit.
Pe ambele parti ale capului exista usi de vizitare. Deschizatura axului este protejata la praf.

Sectiunea centrala standard este componenta cea mai lunga a ansamblului. Este construita din tabla galvanizata nituita, de grosime 10-14 mm cu panouri laterale ce pot fi demontate pentru inspectie. Pentru prevenirea coroziunii si extinderea duratei de viata utila a elevatorului cu bene, flansele sunt prinse de sectiunea centrala prin sudura MIG cu electrozi de siliciu-bronz.
Asamblarea elevatorului cu bene se face rapid datorita ansamblurilor centrale cu doua picioare. Cureaua de transmisie standard este din PVC, optional fiind disponibila cureaua de transmisie din cauciuc. In dotarea standard cupele sunt din polietilena de inalta densitate; la cerere sunt disponibile alte variante.

Ansamblul de la baza elevatorului este construit din tabla galvanizata nituita, de grosime10-14 mm cu lagare de alunecare principale rezistente.
Suruburile cu arc de pe fiecare ansamblu de angrenare al benzii asigura tensionarea corecta a benzii pentru o tractiune mai buna si o durata de viata mai lunga.
Axul este prelucrat la strung cu finisaj mat.
Ansamblul de la baza elevatorului cu bene permite o instalare si un reglaj simplu al benzii. Este protejat impotriva prafului la deschizătura pentru ax.
La realizarea ansamblului nu se utilizeaza sudura sau taierea cu lampa la cald.

Lambton Flow Accesories ofera o gama larga de accesorii, de la valve la reductii de debit si imbinari personalizate. Intre ele amintim distribuitoarele prismatice – semirotunde si rotunde, in flux neintrerupt, cu unghi de 50 grade, intrari si iesiri cu flansa rotunda si blocare in pozitie pozitiva, precum si distributorul electric SG-383 care combina tehnologia ecranului tactil de ultima ora si un control DC durabil pentru o performanta uimitoare. Intregul proces este monitorizat de procesorul on-board pentru a garanta pozitionarea precisa in orice moment.

Optional, un senzor de miscare monitorizeaza numarul de rotatii pe minut ale axului de la baza pentru a va asigura ca elevatorul functioneaza la capacitate maxima. Acesta poate fi programat sa opreasca echipamentul daca detecteaza o reducere a vitezei axului de la baza.

descarca brosura: Elevatoare cu bene

Alte detalii, date si brosuri tehnice sunt disponibile pe site-ul nostru www.silozuri.com

elevatoare cu bene Lambton - accesorii

elevatoare cu bene Lambton – accesorii