Identificare cu tag-uri RFID – exemplu practic

Majoritatea stațiilor de preluare și sortare deșeuri din cadrul proiectului național “Sistemul de management integrat al deșeurilor” sunt echipate cu sisteme de acces control bazate pe tehnologie RFID: mașinile care aduc deșeuri au tag-uri RFID pe parbriz, iar accesul în incintă se face automat.

Cântărirea este obligatorie, astfel încât la intrarea pe cântar sistemul detectează automat mașina, face cântărirea și înregistrarea datelor, și apoi comandă deplasarea mașinii la descărcare. Apoi, mașina goală revine pe cântar pentru tară, sistemul identificând mașina și asociind automat cântărirea anterioară cu cea curentă, calculând cantitatea netă.

În acest workflow, nu mai este neapărat necesară prezența unui operator dedicat pentru operatiunile de cântărire, se simplifică și se fluidizează modul de lucru, existând și o trasabilitate a operațiunilor efectuate, automat înregistrate în baza de date a sistemului. Oricand se pot extrage rapoarte detaliate privind accesul în incintă, frecvența intrărilor / ieșirilor, cantitățile recepționate / livrate…

PHILRO Industrial realizează aplicații de identificare RFID bazate pe echipamente Kathrein, soluția oferită în acest moment fiind realizată în intregime in-house și putând fi integrată cu orice fel de alte echipamente, cum ar fi cântare industriale, rutiere și feroviare, sau cu sisteme software de tip ERP existente în funcțiune la beneficiar.

Puteți vedea mai jos imagini de la instalarea unei astfel de aplicații, realizată în totalitate de către PHILRO Industrial.