Sistem de dozare

 

Sistemele de dozare au fost intotdeauna un element critic in realizarea produsului finit. De acuratea acestuia depinde siguranta intregului proces. Astfel, in cazul in care acesta este controlat automat si validat de catre un sistem informatic, avem certitudinea respectarii retetei. In acest mod suntem siguri de calitatea produsului finit si de repetabilitatea acestuia. O astfel de caracteristica va fi intotdeauna agreata de clienti.

In exemplul din filmuletul de mai sus, putem vedea exact ceea ce inseamna un sistem de dozare validat de un program software specializat, conceput de echipa software Philro Industrial. Operatorul din povestea noastra pregateste un produs finit pentru un laborator. In acest scop, el selecteaza automat o reteta predefinita. Softwtware-ul cunoaste automat cantitatile de ingrediente necesare. Clipul nostru prezinta un sistem de dozare manual, mai convenabil din punct de vedere financiar insa, cu un grad de acuratete la fel de mare ca unul complet automat. Operatorului ii este indicat automat elementul din reteta curenta care necesita sa fie dozat si cantitatea necesara. Programul de dozare este conceput ca un mediu prietenos pentru un utilizator astfel incat stadiile de dozare sunt marcate prin schimbarea culorilor, utilizatorul stiind daca se afla sub marja de dozare, intre limitele acesteia sau deasupra ei. In acest mod, chiar daca s-ar afla la o distanta care sa nu ii permita vizualizarea exacta a cantitatilor, el poate realiza operatiunea de dozare.

Dupa finalizarea dozarii ingredientelor, operatorul selecteaza finalizarea acestui proces, preluand bonul emis de imprimanta. Acesta are incluse toate informatiile cu privire la recent incheiata operatiune de dozare si reprezinta dovada realizarii cu succes a acesteia. De asemenea, toate retetele dozate sunt salvate pe calculatorul local, operatorul sau supervizorul acestuia avand tot timpul acces la istoricul operatiunilor efectuate.