Cantar rutier balastiera – trafic infernal.

Cantar rutier balastiera

Imaginile insotitoare nu pot concura pentru niciun pictorial care sa invite la contemplarea frumusetilor naturii. Nu este prezentata nici macar o realizare industriala de exceptie in zona respectiva.

Este un cantar dintr-o balastiera obisnuita asa cum se gasesc cu sutele in Romania.

Camioanele pe care le vedeti in pozele atasate au fost surprinse in acelasi timp pe cantar, ceea ce inseamna o sarcina de peste 100t.

Sigur ca asa ceva nu ar trebui sa se intample, dar…s-a intamplat,  iar cantarul a rezistat.

Este al treilea cantar instalat in respectiva balastiera dar singurul care a rezistat pana in prezent, timp de peste 6 ani.

Primul cantar a fost al unei firme concurente, un cantar metalic. A ajuns la fier vechi dupa cateva saptamani si dupa nenumarate incercari de resuscitare

Al doilea a fost chiar un cantar produs de noi, cantar care pur si simplu s-a rupt din cauza suprasarcinilor. Am inteles in 2007-2008 ca Romania trecea printr-o perioada in care nu de explicatii tehnice sau de litigii era nevoie, ci de cantare care sa reziste unor sarcini aberante, intr-un ritm infernal.

In anii in care Bechtel opera tronsoanele din jurul orasului Campia Turzii nu era nevoie de explicatii, ci de balast, iar acesta trebuia cantarit. Asa a aparut cantarul rutier tip FLAT.

El a fost proiectat fara sa se respecte niste standarde firesti, ci a fost gandit sa suporte orice incarcare reala, fie ea si aberanta. Daca urmariti cu atentie imaginile atasate veti intelege imediat la ce ne referim.

Niciunul dintre sutele de cantare de acest gen produse in acesti ani nu s-a defectat. Asta inseamna ca este un produs rezistent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA