Cantare rutiere modernizate

Cantare rutiere modernizate

Cantarele rutiere produse cu multi ani in urma de Balanta Sibiu, dar si cantare electronice produse mult mai recent au fost supuse unor operatiuni radicale de modernizare. Interventia a presupus renuntarea la sistemul de parghii, cutite si pernite al vechiului cantar, si amplasarea sub structura de rezistenţă a acestuia a celulelor de sarcina Sartorius cu kituri originale de montaj precum si implementarea unui sistem propriu de limitare a deplasarilor in plan orizontal. Chiar si in cazul modernizarilor de cantare electronice recent fabricate, vechile platforme au fost singurele pastrate.

Sistemele rezultate in mod evident sunt un compromis intre calitatea unui sistem complet nou si a unui pret mult diminuat.  Ne mandrim ca suntem singurul producator major de cantare din Romania ale carui cantare nu au fost modernizate de nicio alta companie. Au fost proiecte care au vizat modificarea unor cantare mecanice supraterane, a unor cantare electronice a caror platforme sau chiar celule de sarcina s-au deteriorat in numai cativa ani, dar cele mai multe proiecte au fost bazate pe cele doua modele produse de Balanta Sibiu.

Modelul, a carui cale de rulare este compusa din 30 de dale din beton, suporta o modificare simpla, ilustrata sugestiv in fotografiile alaturate.

Modelul bazat pe jug central de sprijin si 4 piese din beton drept cale de rulare nu se preteaza modernizarii prin pastrarea platformelor, iar incercarile pe care le-au facut cativa producatori sunt un esec total. Pentru acest model s-a modificat fundatia si au fost montate platforme in intregime noi, cantarul astfel rezultat fiind unul complet nou.

Cantare rutiere modernizate4OLYMPUS DIGITAL CAMERAP1010651Cantare rutiere modernizateOLYMPUS DIGITAL CAMERACantare rutiere modernizate2Cantare rutiere modernizate3