ANPR PHL-GATE

ANPR PHL-GATE ASCI & LINK

Identificarea automată a numărului de înmatriculare.

Sistemul ANPR (Automatic Number Plate Recognition) produs de compania Philro Industrial este un dispozitiv plug-and-play “embedded system ready to business” care procesează intern și trimite datele de identificare ale vehiculelor direct in cod ASCI, acestea fiind însoțite și de imaginea fără compresie a numărului placuței de înmatriculare.

ANPR PHL-GATE realizează identificarea plăcuței de înmatriculare a oricărui vehicul, calitatea imaginilor preluate și prelucrate intern de sistem fiind constant superioară, indiferent de condițiile meteo  sau de condițiile de iluminare ambientală… inclusiv noaptea, împotriva farurilor aprinse. Sistemul poate identifica în mod direct orice vehicul aflat în circulație, cu plăcuțe de înmatriculare românești sau străine, rata de detecție fiind de peste 98%.

Aplicația specifică se bazează pe un algoritm specializat în citirea caracterelor alfanumerice. Se folosesc o serie de tehnici de analiză și manipulare a imaginii pentru detectarea, normalizarea și consolidarea imaginii plăcii de înmatriculare, realizându-se apoi recunoașterea optică a caracterelor (OCR) și rezultand un text în format ASCII. Atât imaginile capturate, cât și numărul de înmatriculare al vehiculului în format ASCII, sunt asociate și stocate într-o bază de date împreună cu data și ora înregistrării, prin aplicația software putându-se realiza oricând operații de căutare, comparare, analiză etc. asupra datelor existente.

ANPR PHL-GATE_ASCI list

Sistemele ANPR produse de PHILRO Industrial sunt recomandate și își pot găsi o varietate de utilizări în diferite aplicații inteligente, printre care amintim:

  • Sisteme performante de gestionare a traficului rutier;
  • Controlul automat al accesului în diverse incinte, proprietăți, spații sau parcări private, parcări publice sau pe bază de abonament, întreprinderi și instituții etc
  • Controlul automat al accesului în parcările hotelurilor. La check-in se poate introduce doar numărul mașinii clientului, iar acestuia i se va putea asigura în mod automat intrarea și ieșirea din parcare pe toată perioada sejurului;
  • Sisteme de management al vizitatorilor, clienților sau al personalului angajat, prin recunoașterea automată a vehiculelor la intrarea/ieșirea din instituții, centre de afaceri sau parcările marilor lanțuri comerciale;
  • Semnalarea prezenței unei masini aflate într-o “listă neagră”, care ulterior să ducă la sporirea atenției sau chiar la reținerea sa (de exemplu, în stații de combustibil, vămi, parcări, pe autostrăzi sau drumuri publice);
  • Sisteme de urmărire a deplasării unui vehicul într-un anumit perimetru.

Componente cameră ANPR:

ANPR PHL-GATE_Basler equipment

Sistemul ANPR PHL-GATE poate fi complementar oricărui sistem de pază și monitorizare video existent, cu avantajul identificării rapide a unei mașinii, cu operativitate maximă, fără a mai fi necesară vizionarea înregistrărilor. Sistemul poate fi de asemenea integrat cu sisteme de identificare video a fețelor sau de scanare a documentelor, pentru un control extins al accesului în diferite obiective, în mod automat și fără operator uman.

Capacitatea PHILRO Industrial de a integra in-house aceste soluții avansate face ca economia realizată de beneficiar să fie consistentă prin comparație cu situația în care se folosesc mai mulți furnizori.