Detector de metale în mase plastice

Reciclarea plasticului, indiferent de unde acesta provine, presupune ca acest material a fost folosit in alte scopuri si, astfel, probabilitatea de a fi contaminat cu metale este foarte mare. In general, pentru a evita acest lucru, se realizeaza o filtrare manuala de catre operatori a acestor deseuri. Acestia ar trebui sa verifice vizual si tactil fiecare produs plastic, o operatiune neplacuta si… urat mirositoare.

In cele mai multe cazuri, aceasta metoda de separare a deseurilor plastice de contaminantii metalici (sarme, cuie, tabla etc.) este ineficienta si consumatoare de timp. Intrarea pieselor metalice in procesul de productie aduce, pe de alta parte, mult mai multe problema (blocare sistem transport, blocare capete pompa, distrugerea elementelor din procesul de maruntire etc.) si duce la perioade lungi de inactivitate pentru remedierea defectiunilor aparute si la costuri suplimentare de intretinere a echipamentelor.

Cum rezolvam aceasta problema? Foarte simplu! Prin folosirea unui detector de metale care „vegheaza” si preintampina astfel de evenimente.

Singur sau prin completare cu un magnet de mare putere un detector de metale din mase plastice reuseste sa opreasca inainte de ajungerea in procesul de productie orice contaminant metalic nedorit. Detectorul de metale poate opri banda transportoare, poate alarma sonor sau vizual existenta unui contaminant sau poate rejecta automat un astfel de produs.

In exemplul de mai jos, banda transportoare este oprita la aparitia unui contaminant metalic:

In pozele de mai jos este prezentata situatia reala a unui client care recilcleaza saci de rafie transformandu-i in granule de mase plastice disponibile pentru refolosire. Cum reciclarea este cheia sustenabilitatii acestei planete, astfel de sisteme devin din ce in ce mai comune iar tehnologiile incep sa se standardizeze.

In pozele de mai jos este folosit un detector de metale TKDE produs in Uniunea Europeana. Pentru mai multe detalii accesati pagina www.detectoaremetale.com sau accesati pagina de contact!