Transportoare cu lant

transportoare cu lant

Transportoare cu lant

Lambton – Canada produce toate tipurile de transportoare necesare echiparii silozurilor de cereale.
Principalele categorii de transportoare sunt:

  • transportoare inclinate cu fund plat
  • transportoare la nivel cu fund plat
  • transportoare joase cu fund plat
  • transportoare drepte cu fund rotund
  • transportoare inclinate cu fund rotund

Pentru toate tipurile de transportoare este caracteristic faptul ca sunt de constructie modulara, galvanizate, cu nituire asistata pe calculator. Au lagare si roti dintate foarte rezistente si sunt prevazute cu ferestre de vizitare cu capace etanseizate la praf. Jgheaburile sunt prevazute cu laterale galvanizate si au sectiuni centrale preasamblate. Optional, pentru laterale si pentru partea inferioara sunt disponibile panouri din otel rezistente la abraziune. Sunt echipate standard cu dispozitive de eliminare a jocului cu surub pentru cozi.

La transportoarele inclinate cu fund plat sau rotund unghiul curbei poate fi reglat în trepte de 5 grade pana la 50 grade. Tavile centrale pe toata lungimea transportorului sunt disponibile pentru partea inclinata sau dreapta, mai putin pe sectiunea curba.

Buncarele cu transportoare Lambton sunt dotate standard cu porti de control reglabile pentru capacitatea de alimentare a transportorului. Sunt disponibile inclusiv in lungimi personalizate. Rotile dintate pentru lant de la ambele capete ale utilajului sunt taiate la cald sau turnate din otel de inalta calitate pentru a garanta fiabilitate in utilizare. Sectiunile superioara si inferioara ale transportorului cu lant Lambton sunt dotate cu rulmenti rezistenti cu role, prevazuti cu optiunea de autolubrifiere. Acest aspect tehnic va asigura ca transportorul functioneaza cu cantitatea corecta de lubrifiant tot timpul.

Elemente sudate pe canal adauga un suport rigid pentru pale. La transportoarele de mai mare capacitate sau mai lungi, sunt folosite lanturi duble. Palele sunt groase, ofera precizie si sunt produse din UHMW (Ultra-high-molecular-weight polyethylene). Mai este cunoscut sub denumirea de high-modulus polyethylene, (HMPE), sau high-performance polyethylene (HPPE). Este inodor, insipid și non-toxic. Este foarte rezistent la substanțe chimice corozive cu exceptia oxidarii acide; are absorbtie de umiditate extrem de scazuta si un coeficient foarte redus de frecare; UHMW produce auto-ungere, nu permite contactul metal pe metal, reducând cerinţele HP şi prelungind durata de viaţă a transportorului. Este foarte rezistent la abraziune, in unele forme fiind chiar de 15 ori mai rezistent la abraziune decat otelul carbon. Coeficientul sau de frecare este semnificativ mai mic decat cel de la nailon si acetal, si este comparabil cu cel al politetrafluoretilenei (PTFE, Teflon).
UHMWPE are o rezistenta la abraziune mai buna decat PTFE.

Transportoarele produse de Lambton Canada sunt de o calitate garantata si au o fiabilitate ridicata in exploatare intensa pe termen lung.

Philro Industrial poate livra si echipa orice siloz de cereale cu transportoare Lambton.

descarca brosura: Transportoare cu lant

Alte detalii, date si brosuri tehnice sunt disponibile pe site-ul nostru www.silozuri.com