Sistem fotovoltaic rezidențialSistemul fotovoltaic instalat pe acoperișul unui imobil din zona Bucium – Iași asigură necesarul de energie pe timpul zilei, puterea livrată adaptându-se automat cerințelor consumatorilor. Puterea instalată este de 5 kw, conectarea facându-se on-grid (sincronizare cu reteaua E-on).

Componente principale:

  • 20 de panouri fotovoltaice S-Energy (Samsung) 250w, fabricate în Korea;
  • Invertor SMA SunnyTripower 50000TL – 5kw, fabricat în Germania;
  • SMA Home manager + SMA Emeter – fabricate în Germania;
  • Tablou electric Schneider.

SMA Home manager este echipamentul cu rol de coordonare a transferului energetic între producător (panouri fotovotaice + invertor) și consumatori. Asigură necesarul de energie cerut și reduce puterea invertorului în perioadele în care consumul este mai mic.

Home managerul a fost configurat astfel încat să nu livreze energie în reteaua E-on. Când reglementările vitoare vor fi avantajoase pentru producătorul de energie din surse regenerabile, se pot schimba setările și se va putea livra în rețea surplusul de energie produsă și neconsumată.

Beneficiarul își poate optimiza consumul astfel încât pe perioada zilei să utilizeze la maximum energia produsă de sistem (mașini de spălat, aspersoare, cuptor electric etc. – vor fi programate să pornească ziua). Sistemul poate fi monitorizat de la distanță prin intermediul SunnyPortal.com sau al aplicațiilor mobile SunnyPortal, disponibile în Magazin Play sau App Store.