Sistem de identificare RFID la Băilești

Încă o instalare finalizată!

Soluția de identificare cu tag-uri RFID, dezvoltată și realizată integral de către PHILRO Industrial, se bucură de o recunoaștere din ce în ce mai consistentă, materializată prin noi comenzi. Vă prezentăm mai jos imagini de la cea mai recentă instalare, realizată la Băilești.

Descrierea soluției PHILRO Industrial!

Identificarea cu tag-uri de inalta frecventa este cea mai raspandita si sigura metoda de identificare in foarte multe de domenii cu aplicabilitate diversificata. A fost pusa in practica cu mult timp in urma si este cunoscuta in special prin cardurile de proximitate specifice accesului pietonal.

Metoda se bazeaza pe transmiterea unui flux de inalta frecventa care activeaza tag-uri de identificare alocate deja in mod fizic:
– persoane: un mic breloc la chei, card acces camera hotel, etc.;
– autovehiculele: o eticheta autoadeziva care se fixeaza pe parbriz similar unei rovigniete.

In cazul solutiei de identificare dezvoltate de catre PHILRO Industrial, sunt folosite tag-uri si echipamente produse de firma germana Kathrein, cel mai puternic integrator de solutii RFID industriale. Solutia permite o identificare rapida de la distante de cel putin 6m, ceea ce face ca prin amplasarea unui cititor in lateral fata de o platforma de cantarire sau o poarta de acces, rata de identificare sa fie 100%. Orice vehicul purtand un tag este imediat identificat.

Tag-urile pot fi de diferite forme, caracteristici si marimi constructive, dedicate tipului de suport pe care sunt implementate. Asocierea poate fi facuta de la distanta, folosind facilitatile aplicatiei livrate. In cazul unui sistem automat, pentru vehiculele care tranziteaza incinta indiferent de scop si care nu au primit initial un astfel de tag, nefiind inca inscrise in baza de date primara, se poate imagina un sistem de distributie al tag-urilor prin echipa de paza generala si de asociere ulterioara in regim automat sincronizat sau printr-un operator uman. Tag-urile astfel atribuite si utilizate pot fi alocate cu titlu permanent sau in conditia de „vizitator”, in acest caz impunandu-se automat si validarea cantaririi vehiculului inainte de parasirea incintei iar recuperarea tag-ului ce a permis accesul facandu-se la iesirea masinii din incinta, odata cu incheierea ciclului soft generat in sistem de vehiculul respectiv.

Solutia are o singura limitare, fiind necesara etichetarea prealabila a vehiculului sau atribuirea catre personalul angajat, in cazul identificarii persoanelor. Asocierea unui tag nou introdus se poate face automat, daca este utilizat in regim sincronizat cu un sistem ANPR PHL-GATE, sau ulterior, manual, atunci cand un operator uman este disponibil.

Solutia prezentata este cea mai performanta metoda de identificare in cazul in care se stabileste o procedura ferma de distributie a tag-urilor pentru masinile marcate sau nemarcate. Avantajul major, dincolo de caracteristicile impresionante, este acela ca tag-urile pot fi citite si de alte cititoare RFID, dupa cum si alte tag-uri, anterior montate pe camioane, se pot citi in sistemul PHILRO. Un camion care detine un astfel de tag nu trebuie sa detina un altul in cazul in care este identificat in alte sisteme, fiind necesara doar o simpla asociere.

Solutia oferita de PHILRO Industrial prezinta si o nota de spectaculozitate! Prin utilizarea unor echipamente cu optiuni avansate, tag-ul are capacitatea de a fi si inscris odata cu trecerea pe langa cititor. Se pot insersa date de orice natura, de la valori de parametri pana la eventuale atentionari pentru trecerea ulterioara sau mesaje pentru destinatie. Este o facilitate care poate suporta dezvoltari impresionante, in functie de nevoile beneficiarului.