Detector de metale Observer – Contec Tecuci

Firma Contec Tecuci, infiintata in 1953, este un producator traditional de conserve de legume si fructe, mancare gatita, sosuri, maioneze. Pe langa brandurile proprii (Olympia, Picnic Land, Daria, De acasa…) produc si pentru marile hipermarketuri sau restaurante produse sub brandul acestora. Este parte din MARATHON DISTRIBUTION GROUP si pe langa desfacerea pe piata interna, exporta o parte din productie in Franta si Spania.

Pentru indeplinirea standardelor IFS Food, aveau nevoie de un detector de metale. Acesta trebuia sa detecteze contaminanti metalici, dar sa ignore folia de aluminiu aflata pe produse. Sosurile de rosii si usturoi, produse pentru un mare lant de restaurante, sunt ambalate in recipiente de plastic si au o folie de Al cu rol de capac.

Detectorul de metale Observer, produs de firma germana Sartorius, este singurul care poate indeplini conditiile impuse.

Contec a achizitionat un detector Observer. Livrarea s-a facut sub forma de kit, noi instalandu-l pe o banda transportoare existenta deja la iesirea din masina de ambalare. Dupa verificare, cutiile cu sos erau preluate si impachetate in cutii de carton.

Modul de functionare este urmatorul:

–          Produsele, la iesirea din masina de ambalat, trec printr-un puternic magnet permanent, ce premagnetizeaza orice impuritate metalica existenta in ambalaj.

–          Sub banda transportoare se afla sistemul de detectie. In cazul detectarii unui contaminant, se transmite o alarma si banda se opreste.

–          Dupa ce este indepartat produsul contaminat, se continua procesul de productie.

S-a ales acest mod de lucru, cu oprirea benzii, deoarece ambalajele sosurilor sunt mici si prin detector trec mai multe odata (banda fiind lata). Un sistem automat de rejectie ar fi eliminat de pe banda mai multe produse, trebuind ca ulterior cineva sa le scaneze individual pentru a identifica produsul contaminat.

 

observer index

detector de metale 1 Observer