Cantar rutier axa-cu-axa

cantar axa cu axa

Cantare rutiere fixe pentru axele camioanelor (cantar pe axa).

Cantarul pe axa reprezinta sistemul de cantarire  destinat cantariri axelor, iar prin insumarea valorilor acestora a intregului vehicul rutier. Pe un cantar pe axa, cantarirea vehiculului se poate face stationar sau din mers. Platforma de cantarire cu dimensiunile de 0,7 x 3 m este bazata pe o structura metalica si este foarte compacta (25 cm) reprezentand o parte esentiala a unui cantar pe axa.

Fundatia aferenta acestui sistem este simplu de realizat si se pune in opera prin integrarea unui cofrag metalic intr-un bloc de beton turnat unitar. Sunt necesare doua portiuni plane, in palier, in aval si in amonte fata de platforma de cantarire, avand lungimea de aproximativ 14 m fiecare. Se recomanda pastrarea unei planeitati sub 4 mm în primii 4 m inainte si dupa platforma de cantarire si 8 mm în rest.

Este strict necesara asigurarea drenarii apei pluviale din cuva cantarului intr-un sistem de canalizare la care nu exista riscul de refulare.

Sistemul de cantarire prezinta avantajele unei fiabilitati extrem de ridicate, o excelentă protectie la descarcarile electrice, a lipsei totale de intretinere, precum şi a unei precizii în cântărire date de stabilitatea deosebită a structurii.

Echipamentele electronice propuse oferă următoarele facilităţi:

– compensarea automată a depunerilor de praf, noroi, zăpada etc., prin urmărirea automată a punctului de “ZERO”;

– posibilitatea tipăririi unui tichet prin conectarea unei imprimante direct la indicatorul de greutate;

Prin conectarea unui PC la sistemul de cantarire, PHILRO INDUSTRIAL ofera un sistem software care înregistreaza, prelucreaza, tipareste si transmite in orice retea informatica o baza de date ce include toate datele cantaririi. Sistemul poate elibera toate documentele necesare unei operatii de livrare/receptie, pornind de la tichetul de cântar şi până la factura, aviz de expeditie, nota de receptie sau un e-tichet trimis prin SMS. Documentele pot fi create pe PC-ul local sau in retea, utilizand date din baza de date creată de sistemul de cantarire, si pot fi tiparite local sau pe o imprimanta conectata în reţea.

Accesul in sistemul software este ierarhizat pe baza de parole, parola proprie fiecărui operator avand aceeasi opozabilitate juridica cu cea a unei semnaturi.

Toate elementele au certificate CE şi sunt conforme OIML R60.

Platforma de cantarire se sprijina pe patru celule de sarcina de productie Sartorius, avand urmatoarele caracteristici speciale:

            –  supraincarcare repetitiva suportata 150% din capacitatea nominala;

            –  supraincarcare de defectare 300 % din capacitatea nominala;

        – o inalta protectie la interferentele externe prin asigurarea unui factor de rejectie a “modului comun” ridicat, obtinut prin buna calitate a marcilor tensometrice folosite;

            – o foarte buna stabilitate;

            – deriva termică redusă;

            – deriva datorată sarcinilor mari şi de lunga durata, foarte mica;

            – foarte buna rezistenţa la socuri mecanice;

            – grad de protectie foarte ridicat IP69.

Celulele de sarcina se monteaza în dispozitive speciale confectionate din otel, supus unor tratamente speciale care asigura si ancorarea in plan orizontal.

Celulele de sarcină sunt conectate la o cutie de joncţiuni cu grad de protectie mare (IP67), cu posibilitate de sigilare metrologica.

Legătura de la cutia de jonctiuni si pana la indicatorul de greutate este asigurata printr-un cablu special de buna calitate, in tehnica 6 fire, dublu ecranat si care asigură o functionare perfecta a sistemului cu indicatorul de greutate, situat chiar la distanta de 300m.

Indicatorul de greutate PR5610/00 (X5) este un produs ce dispune de importante facilitati metrologice si software. Poate rula intern, protejat, un program care satisface toate cerinţele necesare supervizarii unui astfel de sistem si toate exigentele impuse de normele metrologice în vigoare.

Sistemul de cântărire poate lucra în conjuncţie cu un sistem de supraveghere video.

Acest sistem este bazat pe camere video de mare performanţă care surprind operaţia de cântărire în totalitatea ei.

Odată cu informaţiile de greutate vor fi disponibile imagini ale camionului surprinse exact în momentul cantaririi, precum si numarul de inmatriculare in format ASCII, sau doar imaginea placutei de inmatriculare cand detectia nu este posibila

Este garantată o rata de recunoaştere automată de peste 95%. In cazul în care recunoasterea nu este posibila se insereaza o imagine în format .jpg

Pentru mai multe detalii referitoare la sistemul de cantar pe axa, precum si alte tipuri de cantare rutiere, accesati www.cantareauto.com.