Sistemul i4All pentru câmp deschis

senzori - Sistemul i4All

i4All – monitorizarea inteligenta a culturilor

I4All este cel mai nou sistem de configurare de senzori produs de Hoogendoorn si este disponibil în două versiuni: „pentru câmp deschis” și „pentru sere”. Senzori de măsură i4All înregistreaza condițiile de creștere a culturilor în aer liber, atât de suprafață cat și subterane. Aceste date de măsură sunt trimise prin intermediul unui transmițător GPRS si reprezinta baza de calcul in scopul irigarii controlate, pentru îmbunătățirea producției și a calității culturilor dumneavoastră.

În întreaga lume horticola, o cantitate inutilă a potențialului de producție este pierduta din cauza lipsei de informații fiabile despre condițiile de creștere ale culturilor. In multe cazuri, se utilizeaza mai multă apă decât este necesar. Cu introspecție în condițiile climatologice, evaporarea din cultură și condiții de sol, vă puteți ajusta irigatiile cu nevoia reala de irigare a culturii dumneavoastră. Acest lucru duce la o mai bună producție și o calitate sporita , utilizand mai eficient apa și nutrienții.

 Sistemul i4All pentru câmp deschis

Sistemul i4All pentru câmp deschis

Sistemul i4All pentru câmp deschis 

Senzorii variantei sistemului i4All pentru câmp deschis măsoara lumina soarelui, temperatura aerului, umiditatea, direcția și viteza vântului, cantitatea de apa de ploaie, umiditatea solului si temperatura solului. In plus, pilonul este echipat cu un panou fotovoltaic pentru alimentarea cu energie a senzorilor.

Sistemul i4All pentru seră 

În versiunea i4All pentru seră pe langa cele doua caracteristici foarte importante, temperatura aerului și umiditatea, sunt măsurate si constituie date de referinta si cantitatea de CO2, lumina, temperatura plantei, temperatura și umiditatea din sol sau substratul utilizat. În varianta de seră, i4All este alimentat si conectat la sistem printr-o conexiune de rețea normală. 

Beneficii 

• aveti întotdeauna o imagine reală a factorilor care promovează sau împiedică creșterea culturilor dvs.
• economisirea apei și a nutrienților;
• in caz de abateri de la procesul de creștere, măsurile de remediere pot fi luate prompt, mult mai rapid;
• strategia de cultivare cea mai adecvata poate fi aplicata in toate condițiile climatice;
• datele sunt disponibile prin intermediul internetului pentru analiză și consiliere în orice moment;
• echipamente din materiale de inalta calitate (rezistente la UV si coroziune), ce permit o utilizare pe termen lung inclusiv în cazul culturilor în aer liber
• in varianta pentru câmp deschis nu sunt utilizate rețele de fire, astfel fiind simplu de configurat și ușor de mutat 

Sistemul i4All vă ajută in optimizarea condițiilor de creștere, atât pentru culturi in câmp deschis cat și în sere.

senzori - Sistemul i4All

senzori – Sistemul i4All