Sistem de cântărire a vagoanelor în mod dinamic

 

Sistemele de cantarire a vagoanelor de marfa au reprezentat tot timpul o adevarata provocare tehnologica. Datorita masei foarte mari care poata sa depaseasca 100 de tone dar si a normelor de constructie stricte impuse de autoritatile in domeniul infrastructurii feroviare, constructia acestor cantare s-a dovedit a necesita intotdeauna maiestrie si rabdare.

Exista doua tipuri de cantare feroviare:

Cântare feroviare statice

Acestea cantaresc o garnitura intreaga prin cantarirea independenta a fiecarui vagon. Astfel, acest tip de cantarire necesita multi timp de manevrare precum si personal auxiliar care sa asigure respectarea procedurilor impuse. Avantajul unui astfel de mod de cantarire este reprezentat de acuratetea foarte buna.

Cântare feroviare dinamice

Tipul de sisteme de cantarire feroviare dinamice reprezinta o noutate pe piata din Romania iar Philro Industrial este singura companie care produce astfel de echipamente. Dupa cum se poate observa in videoclipul de mai sus, o astfel de procedura de cantarire este complet automata, necesita un timp foarte scurt de realizare si nu are nevoie de personal auxiliar.

Sistemul este format dintr-un sistem de cantarire de mare precizie, care functioneaza impreuna cu 4 senzori inductivi, o camera video de mare rezolutie precum si un sistem informatic performant, toate integrate in mod optim de software-ul profesional de cantarire Rampa Dinamica.

cantar feroviar dinamic